Να στείλετε μήνυμα
Σπίτι >
Νέα
> Company News About Τι είναι ένας αισθητήρας;

Τι είναι ένας αισθητήρας;

2024-05-16

Latest company news about Τι είναι ένας αισθητήρας;

Ζούμε σε έναν κόσμο αισθητήρων. Μπορείτε να βρείτε διάφορους τύπους αισθητήρων στα σπίτια μας, στα γραφεία, στα αυτοκίνητα κλπ. που εργάζονται για να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη ανάβοντας τα φώτα ανιχνεύοντας την παρουσία μας,ρύθμιση θερμοκρασίας δωματίου, ανιχνεύει καπνό ή φωτιά, μας κάνει νόστιμο καφέ, ανοίγει πόρτες γκαράζ μόλις το αυτοκίνητό μας είναι κοντά στην πόρτα και πολλές άλλες εργασίες.

Όλες αυτές και πολλές άλλες εργασίες αυτοματοποίησης είναι δυνατές χάρη στους αισθητήρες.Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι αισθητήρων και οι εφαρμογές αυτών των διαφορετικών τύπων αισθητήρων, θα ρίξουμε πρώτα μια ματιά σε ένα απλό παράδειγμα ενός αυτοματοποιημένου συστήματος, το οποίο είναι δυνατό χάρη στους αισθητήρες (και σε πολλά άλλα συστατικά).

Τι είναι ένας αισθητήρας;

Υπάρχουν πολυάριθμοι ορισμοί για το τι είναι ένας αισθητήρας, αλλά θα ήθελα να ορίσω έναν αισθητήρα ως μια συσκευή εισόδου που παρέχει μια έξοδο (σήμα) σε σχέση με μια συγκεκριμένη φυσική ποσότητα (έσοδο).

Ο όρος "επιλογή συσκευής" στον ορισμό ενός αισθητήρα σημαίνει ότι αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος που παρέχει εισροή σε ένα κύριο σύστημα ελέγχου (όπως ένας επεξεργαστής ή ένας μικροελεγκτής).

Ένας άλλος μοναδικός ορισμός ενός αισθητήρα είναι ο εξής: Είναι μια συσκευή που μετατρέπει σήματα από ένα ενεργειακό τομέα σε ηλεκτρικό τομέα.Ο ορισμός του αισθητήρα μπορεί να κατανοηθεί καλύτερα αν λάβουμε ένα παράδειγμα στην εξέταση.Types of Sensors Image 2

Το απλούστερο παράδειγμα αισθητήρα είναι ένας LDR ή ένας Αντίσταση Εξαρτημένος από το Φως.Όταν το φως που πέφτει σε ένα LDR είναι περισσότερο, η αντίσταση του γίνεται πολύ μικρότερη και όταν το φως είναι λιγότερο, η αντίσταση του LDR γίνεται πολύ υψηλή.

Μπορούμε να συνδέσουμε αυτό το LDR σε έναν διαχωριστή τάσης (μαζί με άλλο αντίσταση) και να ελέγξουμε την πτώση τάσης σε όλο το LDR. Αυτή η τάση μπορεί να βαθμολογηθεί με την ποσότητα του φωτός που πέφτει στο LDR.Φωτοαισθητήρας.

Τώρα που είδαμε τι είναι ένας αισθητήρας, θα προχωρήσουμε περαιτέρω με την ταξινόμηση των αισθητήρων.