Να στείλετε μήνυμα
Σπίτι >
Νέα
> Company News About Διαφορετικοί τύποι αισθητήρων

Διαφορετικοί τύποι αισθητήρων

2024-05-16

Latest company news about Διαφορετικοί τύποι αισθητήρων

 

Οι ακόλουθοι είναι ένας κατάλογος διαφορετικών τύπων αισθητήρων που χρησιμοποιούνται συνήθως σε διάφορες εφαρμογές.Αντίσταση, χωρητικότητα, αγωγιμότητα, μεταφορά θερμότητας κλπ.

 1. Αισθητήρας θερμοκρασίας
 2. Αισθητήρας εγγύτητας
 3. Επιταχυνόμετρο
 4. Αισθητήρας υπέρυθρου (Αισθητήρας υπέρυθρου)
 5. Αισθητήρας πίεσης
 6. Αισθητήρας φωτός
 7. Υπερηχητικός αισθητήρας
 8. Αισθητήρας καπνού, αερίου και αλκοόλ
 9. Αισθητήρας αφής
 10. Αισθητήρας χρώματος
 11. Ανιχνευτής υγρασίας
 12. Αισθητήρας θέσης
 13. Μαγνητικός αισθητήρας (ηλεκτρικός αισθητήρας φαινομένου Hall)
 14. Μικρόφωνο (Αισθητήρας ήχου)
 15. Αισθητήρας κλίσης
 16. Αισθητήρας ροής και επιπέδου
 17. Αισθητήρας PIR
 18. Αισθητήρας αφής
 19. Αισθητήρας τάσης και βάρους

Θα εξετάσουμε σύντομα μερικούς από τους ανωτέρω αισθητήρες.Ο κατάλογος των έργων που χρησιμοποιούν τους ανωτέρω αισθητήρες παρατίθεται στο τέλος της σελίδας..

Αισθητήρας θερμοκρασίας

Ένας από τους πιο κοινούς και δημοφιλείς αισθητήρες είναι ο αισθητήρας θερμοκρασίας.Types of Sensors Image 3

Οι αισθητήρες θερμοκρασίας χρησιμοποιούνται παντού όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητα, συστήματα κλιματισμού, βιομηχανίες κλπ.

 

Αισθητήρες εγγύτητας

Ένας αισθητήρας εγγύτητας είναι ένας αισθητήρας μη επαφής που ανιχνεύει την παρουσία ενός αντικειμένου.Ηχογράφηση (υπερηχητική), Μαγνητική (Επίπτωση Hall), χωρητική, κλπ.Types of Sensors Image 4Ορισμένες από τις εφαρμογές των αισθητήρων εγγύτητας είναι τα κινητά τηλέφωνα, τα αυτοκίνητα (αισθητήρες στάθμευσης), οι βιομηχανίες (ευθυγράμμιση αντικειμένων), η εγγύτητα εδάφους στα αεροσκάφη κλπ.

Αισθητήρας φωτός

Μερικές φορές επίσης γνωστοί ως φωτοαισθητήρες, οι αισθητήρες φωτός είναι ένας από τους σημαντικούς αισθητήρες.Η ιδιότητα του LDR είναι ότι η αντίστασή του είναι αντίστροφα ανάλογη με την ένταση του φωτός του περιβάλλοντος iΌταν η ένταση του φωτός αυξάνεται, η αντίστασή του μειώνεται και αντίστροφα.

Χρησιμοποιώντας το LDR είναι ένα κύκλωμα, μπορούμε να ρυθμίσουμε τις αλλαγές στην αντίστασή του για να μετρήσουμε την ένταση του φωτός.Υπάρχουν δύο άλλοι αισθητήρες φωτός (ή φωτοαισθητήρες) που χρησιμοποιούνται συχνά στον σχεδιασμό σύνθετων ηλεκτρονικών συστημάτωνΕίναι φωτοδιόδια καιΦωτοτρανζίστορΌλα αυτά είναι αναλογικοί αισθητήρες.τα τελευταία νέα της εταιρείας για Διαφορετικοί τύποι αισθητήρων 2

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε δει σχετικά με το Τι είναι ένας αισθητήρας, ποια είναι η ταξινόμηση των αισθητήρων και Διαφορετικοί τύποι αισθητήρων μαζί με τις πρακτικές εφαρμογές τους.Θα ενημερώσω αυτό το άρθρο με περισσότερους αισθητήρες και τις εφαρμογές τους.